Piece gastronomiczne
Piec gastronomiczny jest niezbędnym elementem niemalże każdego lokalu gastronomicznego. Niezależnie od tego, czy jest to bar czy restauracja, tego rodzaju urządzenie okaże się niezwykle pomocne. W tej kategorii znajdziesz różnorodne piece gastronomiczne, w tym m.in.:
- piece konwekcyjno-parowe – umożliwiają sprawne przyrządzanie posiłków, a poza pieczeniem, umożliwiają także pieczenie z sondą, gotowanie na parze, grillowanie, blanszowanie, smażenie, a nawet i wędzenie potraw,
- piece do pizzy – to zarówno modele 1-komorowe, jak i 2-komorowe, są stworzone do przyrządzania pizzy,
- piece tunelowe – sprawdzają się do pieczenia wyrobów cukierniczych, piekarniczych i przekąskowych,
- piece do pizzy neapolitańskiej – to piece umożliwiające pieczenie nawet w 500 stopniach Celsjusza, charakteryzują się włoskim wyglądem i odnajdą się we wszystkim profesjonalnych pizzeriach.
Piece konwekcyjno-parowe i ich zalety
Piece konwekcyjno-parowe to zdecydowanie jedne z najpopularniejszych pieców stosowanych w lokalach gastronomicznych. Za ich wyborem przemawiają następujące zalety:
- szerokie zastosowanie,
- energooszczędność,
- możliwość przygotowania kilku potraw jednocześnie,
- nieprzenikanie zapachów pomiędzy potrawami,
- mniejsze zużycie tłuszczu w porównaniu z tradycyjnymi piekarnikami,
- niska awaryjność urządzeń,
- niewielka powierzchnia urządzenia.
Zasada działania tego rodzaju pieca jest bardzo prosta. Powietrze o wysokiej temperaturze jest unoszone ku górze, co zapewnia równomierną i wydajną obróbkę termiczną żywności. Dzięki temu, że piece konwekcyjno-parowe charakteryzują się niską awaryjnością, wystarczy regularnie je czyścić, by móc cieszyć się długą żywotnością!
Wybierz sprawdzonych, polskich dostawców!
Wyposażanie m.in. obiektów gastronomicznych w profesjonalne urządzenia i meble kuchenne to nasza specjalność od kilkudziesięciu lat! Stawiamy wyłącznie na sprawdzonych, renomowanych dostawców, którzy nie przechodzą obojętnie obok jakości produktów. Współpracujemy z różnymi firmami, w tym m.in. z firmami cateringowymi, restauracjami, stołówkami, a także więzieniami. Lokalizacja obiektu nie ma dla nas znaczenia.
Klientów prowadzimy już od fazy planu inwestycji. Wykonujemy projekty technologiczne z uzgodnieniami, pomagamy w wyborze urządzeń, zajmujemy się ich instalacją, a także obsługujemy dotacje rządowe i przygotowujemy kosztorysy inwestycyjne technologii z kartami katalogowymi dla firm. Nasza oferta nie ogranicza się więc wyłącznie do sprzedaży mebli i urządzeń. Jest kompleksowa i skierowana tak naprawdę do każdej firmy, która działa w branży gastronomicznej. Chcesz poznać szczegóły współpracy? Skontaktuj się z nami! Odpowiemy na wszelkie nurtujące pytania.